Skip to content
MasterSprint.nl - de website voor alles wat met Masterszwemmen te maken heeft.
Broer Lamers

DMHoF 2008

Broer Lamers †

1920 – 2012

dmhof-masters_zaterdag_0444-broer_lamers__dmhof

Profiel

Broer is een pionier vooral als oudere in de beginjaren van het Nederlandse Masterszwemmen. Hij legde veel contacten in het buitenland, in het bijzonder Scandinavië.
Zonder andere ouderen tekort te willen doen, kan Broer worden gezien als de verpersoonlijking van het idee Masterszwemmen. Hij brengt de leus ‘een leven lang zwemmen’ in de praktijk.
Jarenlang was hij het liefst bij alle wedstrijden aanwezig, ook als er meerdere wedstrijden op één dag waren. Dit ook als zijn gezondheid wat tegenzat. Hij ging altijd met z’n tweeën op stap en stond altijd open voor een praatje. Hij had altijd iets om zijn elleboog te beschermen.
Zijn inzet en uitstraling waren altijd een stimulans voor de jongere Masters, zijnde de overige zwemmers aangezien hij vrijwel altijd de oudste deelnemer was.
Opmerkelijk was dat hij altijd een logboek bijhield van zijn prestaties en bijzondere gebeurtenissen. Het meest bijzondere was waarschijnlijk dat hij op late leeftijd vader werd, een bewijs dat je door het zwemmen op hoge leeftijd nog potent kan zijn.

Palmares

Winnaar van het Tjerk Vermanen Kristal in 1997
Medailles op Europese en Wereldkampioenschappen: 0 Goud, 2 Zilver en 1 Brons.

Terug naar Dutch Masters Hall of Fame ledenoverzicht.

Back To Top