Ga naar hoofdinhoud
MasterSprint.nl - de website voor alles wat met Masterszwemmen te maken heeft.
Foto: Francin Hoefmans
Christien Nieuwenhuis en Evelien van Klaarbergen met een NMR op de 200 meter rugslag Foto: Francin Hoefmans

Op zaterdag 7 januari werd deel 5 van het Zuyderzee Masters Circuit gezwommen in zwembad ‘De Vrolijkheid’ in Zwolle, georganiseerd door SWOL 1894.

Ondanks het weeralarm wat was afgegeven, werd besloten de wedstrijd toch door te laten gaan, helaas (maar begrijpelijk) wel met een flink aantal afmeldingen bij zowel zwemmers als officials als gevolg. Dit betekende in het programma ongeveer 20% minder starts. De wedstrijdorganisatie heeft met kunst en vliegwerk op het laatste moment de serie-indelingen dusdanig aangepast dat er zoveel mogelijk in volle series werd gezwommen. Extra hulp kwam ook van zwemmers die zich spontaan meldden om als extra jurylid bij te springen. Hierdoor en met medewerking van alle zwemmers en officials is de wedstrijd vlot verlopen.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd eerst stil gestaan bij het overlijden van twee mensen die allebei welbekend waren bij de Masters:
Henk Witvoet die (oa) bij vele Masterswedstrijden als jurylid heeft gefungeerd, hij is 26 november jl. overleden.
Iet Maassen, een oud Masterszwemster die 2 januari jl. is overleden. Zij heeft lange tijd het Masterssecretariaat van de club Oceanus op zich genomen en heeft in de jaren ’80 en ’90 aan vele Masterswedstrijden meegedaan.

Foto: Francin Hoefmans
Christien Nieuwenhuis en Evelien van Klaarbergen met een NMR op de 200 meter rugslag Foto: Francin Hoefmans

De wedstrijd heeft twee Nederlandse Mastersrecords opgeleverd op de 200m rugslag:
Evelien van Klaarbergen van HZ&PC Heerenveen (dames 45+) tikte na 2.35.94 aan. Een verbetering van het NMR van (bijna) 4 seconden!
Bij Christien Nieuwenhuis van SWOL 1894 (dames 65+) kwam op de 200m rug 3.20.15 op het scorebord te staan, wat een verbetering betekende van haar eigen NMR van (bijna) 3 seconden!
Proficiat dames!

De totale uitslagen worden gepubliceerd op de site van het Zuyderzee Masters Circuit

[vc_gallery type=”image_grid” images=”721,722,723,724,731,732″ img_size=”160×120″]
Back To Top