Skip to content
MasterSprint.nl - de website voor alles wat met Masterszwemmen te maken heeft.
WMR Masters Zwemmen PSV
`WMR PSV Masters 4 x 100m wisselslag 160+ Dames 4:39.06 Gudule van der Meer Lisa Dreesens Trudy Ketting Saskia Phaff

Slotwedstrijd 2016

Op zaterdag 3 december werd in Eindhoven de slotwedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2016 verzwommen. De laatste wedstrijd is meestal druk bezocht, en dat was dit jaar niet anders met 282 deelnemers van 52 verenigingen, waaronder ook 6 uit België.
Verder viel de bij de masters debuterende vereniging de Wildert op door direct met 9 zwemmers aan de start te verschijnen. Leuk om te zien dat er nog steeds verenigingen zijn die het masterszwemmen ontdekken.

Records

Er werd een programma van 11 persoonlijke en 2 estafette nummers gezwommen. Hierbij werden door veel zwemmers goede prestaties neergezet, waaronder diverse persoonlijke besttijden.
Thuisploeg PSV deed mee met 62 zwemmers en pakte uit met 17 estafettes. Dit leverde 1 WMR, 4 EMR’s en 9 NMR’s op. Daarnaast waren er nog 4 individuele NMR’s voor PSV zwemmers en 1 NMR voor Delia Badoux van WVZ op de 100m vlinder Dames 35+.
De Belgische Masters zwommen ook goed en wisten op 3 estafettes en 1 maal individueel onder het Belgische mastersrecord te zwemmen.
Het WMR werd gezwommen op de 4x100m wissel Dames 160+ door Gudule van der Meer, Trudy Ketting, Lisa Dreesens en Saskia Phaff. Op de 4x100m vrij zwommen de Dames 160+ van PSV een EMR waarbij Liselotte Joling de plaats van Trudy Ketting innam.

WMR Masters Zwemmen PSV
WMR PSV Masters 4 x 100m wisselslag 160+ Dames 4:39.06 Lisa Dreesens Saskia Phaff Trudy Ketting Gudule van der Meer

Bij de Dames 320+ waren 5 dames (Alice Lindhout, Marianne Maandonks, Corrie Verhoeven, Lottie Geurts en Annie Smits) verantwoordelijk voor 2 EMR’s op beide estafettes.

psv-masters-1-13-w800
EMR Marianne Maandonks, Corrie Verhoeven, Lottie Geurts en Alice Lindhout

Brabantse Master van het jaar

Tijdens de wedstrijd werden ook de Brabantse masters van het jaar 2016 uitgereikt. In de oneven jaren is het criterium prestatie, in de even jaren gaat het om de mastersgedachte.
Bij de dames was de winnares Margon den Ouden van De Zilvermeeuw. Zij is bij de zuidelijke masterswedstrijd meestal aanwezig als official, is trainer van masters en jeugd, organisator van masterswedstrijden en ook vaste gast bij de mastersbuffetten.

psv-masters-1-8-w800
Margon den Ouden van De Zilvermeeuw

Bij de heren was Edward van Nijmweegen van ZPK Budel de winnaar. Hij is trekker van de masters bij Budel en organisator van laagdrempelige wedstrijden waarbij zowel de jeugd als masters meedoen. Hiermee creëert hij veel bekendheid en draagvlak voor het masterszwemmen in de regio.

psv-masters-1-7-w800
Edward van Nijmweegen van ZPK Budel

Bij de verenigingen was het Old Dutch dit met de eer ging strijken. Deze vereniging is inmiddels ruim 25 jaar actief als masterszwemvereniging. In de jaren 90 organiseerden zij een jaarlijkse masterswedstrijd, en de laatste jaren doen ze dat ook weer regelmatig in het circuit. Tevens heeft de ploeg de laatste 2 jaar naast de oudere leden ook jongere leden zich weten te binden waardoor er een leuke gemengde groep is ontstaan.

psv-masters-1-16a-w800
Brabants masterszwemvereniging Old Dutch

Klassementen

Aan het einde van de wedstrijd werden de medailles in de 4 verschillende klassementen uitgereikt.
Tot slot werd de top 3 van het verenigingsklassement bekend gemaakt. Dit jaar was de winnaar PSV, met Old Dutch als tweede en runner up RZ uit Roermond.

Mastersbuffet en officials

Na afloop was er weer een gezellig en smakelijk buffet in het clubhuis van PSV.
Hierbij waren naast een grote groep zwemmers ook veel officials aanwezig. Het is goed om te zien dat er inmiddels een grote vaste groep officials is die graag fungeren bij de masterswedstrijden en het leuk vinden om na de wedstrijd nog even gezellig na te praten met een hapje en drankje.

Zuidelijke Cirkel Circuit in 2017

Ook in het nieuwe jaar zijn er weer 6 wedstrijden gepland in de Zuidelijke Cirkel. Het programma en uitslagen van de Zuidelijke Cirkel zijn te vinden hier.

Back To Top