Ga naar hoofdinhoud
MasterSprint.nl - de website voor alles wat met Masterszwemmen te maken heeft.
Geüpload naarDMHoF 2016 Marianne Maandonks & Ru Holtes

De jury van de Dutch Masters Hall of Fame heeft gemeend Marianne Maandonks en Ru Holtes toe te voegen aan de Dutch Masters Hall of Fame.

20161126_img_1987_mariannemaandonks
Uitreiking met oorkonde en bloemen tijdens de Nederlandse Masters Clubmeet 2016 in het Erica Terpstrabad te Nijmegen op zaterdag 17 september 2016

Marianne Maandonks

1926

dmhof-_kjv6448_20160122_113332-dmhof__marianne_maandonks

Profiel

Marianne zwemt sinds begint jaren tachtig bij het baantjeszwemmen en maakte op 80-jarige leeftijd bij PSV haar wedstrijddebuut bij het masterszwemmen. Ruim 10 jaar later is zij de oudste masterszwemster die actief wedstrijden doet en op dit moment in het bezit van 31 NMR’s (in de 85+ en 90+).
Ze is een rolmodel als het gaat om sporten en bewegen op oudere leeftijd. Naast zwemmen, is ze ook veel aan het fietsen en wandelen. En recent is ze ook begonnen met dansen.
Als oudere sporter was ze al eens op de radio bij Giel Beelen en ook was er een ontmoeting met de koning waar ze kon vertellen over het masterszwemmen .
Ze bewijst dat je op hogere leeftijd nog prima op je eigen niveau competitief kan meedoen, en is daarmee een voorbeeld voor velen.

Palmares

36 maal persoonlijk en 21 estafette Nederlands Masters Kampioen
48 persoonlijke en 23 estafette Nederlandse Masters Records
5 estafette Europese Masters Records
Één maal deelname aan de EMK (Eindhoven) met individueel 1 goud en 2 zilver en zilver op de estafette

 

Ru Holtes

1925

Profiel

Ru doet sinds september 1986 mee aan masterswedstrijden. Al die jaren kwam hij uit voor de vereniging de Dolfijn.
Bij zijn eerste wedstrijd in Amsterdam zwom hij gelijk 2 NMR’s op de rugslag Heren 60+. Hij was toen al één van de oudere zwemmers en is hiermee een voorbeeld van hoe in de loop der jaar bij het Nederlandse masterszwemmen de leeftijd van de oudste masterszwemmers steeds hoger is geworden.
Hij is niet frequent bij wedstrijden aanwezig en slaat ook wel eens een jaartje over, maar toch regelmatig van de partij. Op één Duitse masterswedstrijd na waren al zijn wedstrijden in Nederland.
Na een afwezigheid van 4 jaar was hij in 2015 de eerste Nederlandse man die in de 90+ uitkomt. Dit op zijn favoriete slag: de rugslag.

Palmares

31 maal persoonlijk Nederlands Masters Kampioen
33 persoonlijke en 1 estafette Nederlandse Masters Records
Geen deelname aan EMK of WMK

Back To Top