Ga naar hoofdinhoud
MasterSprint.nl - de website voor alles wat met Masterszwemmen te maken heeft.

DMHoF 2019

Karin van Nassau-van den Heuvel

1966

 

Profiel

Karin is een voorbeeld van een zwemster die eigenlijk nooit is gestopt met zwemmen. Op haar 25e zwom ze haar eerste masterswedstrijd, waarna er nog veel zouden volgen.
Hierbij ook veel wedstrijden in het open water, waar ze vaak zowel de schoolslag als vrije slag zwemt. Sinds kort is Karin ook actief in het ijszwemmen, waarbij men buiten zwemt bij lage watertemperatuur.
In 1991 zwom ze in het Kristalbad in Apeldoorn een Europees Masters Record op de 1500m, en later zouden meer records volgen, waaronder een estafette EMR in 2009.
Ze zwemt veel wedstrijden, waaronder jaarlijks de ONMK’s (en voorgangers), de Luxembourg Open Masters en ze is de enige die elk jaar (22 jaar op rij) deel heeft genomen aan de Zuidelijke Cirkel.
Binnen haar clubs, en ook daarbuiten, is Karin altijd zeer actief geweest als vrijwilliger, trainer en stimulerende kracht. En in die rollen heeft ze veel masters geënthousiasmeerd om deel te nemen aan masterswedstrijden. Karin is een goed voorbeeld van iemand die jarenlang plezier in zwemsport beleeft in al haar facetten: op zowel de kant als in het water, ongeacht de condities.

Palmares

Records: 1 EMR ind, 1 EMR est, 7 NMR ind, 11 NMR est
(noot: deze lijst is voor de jaren 90 niet compleet)
ONMK: 15x korte baan 12x lange baan
met 46 titels (29 indivitueel, 12 estafette, 5 Open Water)
en individueel 29 Goud 32 Zilver 29 Brons, estafette: 12 Goud 16 Zilver 9 Brons
Deelname aan 1x WMK en 3x EMK

 

Terug naar Dutch Masters Hall of Fame ledenoverzicht.

Back To Top