Skip to content
MasterSprint.nl - de website voor alles wat met Masterszwemmen te maken heeft.

Tijdens de ONMK 2019 lange baan te Amersfoort werden op vrijdag 3 mei twee nieuwe DMHoF leden gepresenteerd door Harold Matla.

Als eerste Ineke Weekers:
Ineke was in haar jeugd een schoolslagtalent en pakte op haar 50e het zwemmen weer op bij de masters van haar oude clubke PSV. Ze zwom haar eerste masterswedstrijd in december 2003 in Boxtel met een 25 vlinderslag en 50 schoolslag. Daarna volgden veel wedstrijden in binnen- en buitenland waarbij Ineke een voorliefde voor de langere afstanden ontwikkelde. Dat laatste geldt ook voor het open water zwemmen waar ze veel wedstrijden in zwemt en traint, o.a. in Spanje waar ze ’s winters veel verblijft.
Ineke doet graag mee aan grote toernooien en doet daar steevast met de besten mee.
Op de EMK in Slovenië wilde Ineke graag haar eerste medailles op een groot toernooi halen, welke droom wreed werd verstoord door een flinke smak op het asfalt met haar racefiets. Het advies om te stoppen met sporten werd gepareerd met een contra expertise en een herstel traject. Haar doorzettingsvermogen resulteerde een jaar later op de WMK in Perth in 4 maal Brons. De mooiste beloning was echter dat ze afgelopen jaar op de EMK in Slovenië alsnog 6 maal goud en 1 maal brons behaald met daarbij 2 EMR’s.
Haar palmares telt inmiddels vele records, titels en medailles en daar komen vast nog een aantal mooie prestaties bij.

Ga hier naar haar webpagina.

 

Ook Karin van Nassau-van den Heuvel werd door de DMHoF jury unaniem gekozen
Karin is een voorbeeld van een zwemster die eigenlijk nooit is gestopt met zwemmen. Op haar 25e zwom ze haar eerste masterswedstrijd, waarna er nog veel zouden volgen.
Hierbij ook veel wedstrijden in het open water, waar ze vaak zowel de schoolslag als vrije slag zwemt. Sinds kort is Karin ook actief in het ijszwemmen, waarbij men buiten zwemt bij lage watertemperatuur.
In 1991 zwom ze in het Kristalbad in Apeldoorn een Europees Masters Record op de 1500m, en later zouden meer records volgen, waaronder een estafette EMR in 2009.
Ze zwemt veel wedstrijden, waaronder jaarlijks de ONMK’s (en voorgangers), de Luxembourg Open Masters en ze is de enige die elk jaar (22 jaar op rij) deel heeft genomen aan de Zuidelijke Cirkel.
Binnen haar clubs, en ook daarbuiten, is Karin altijd zeer actief geweest als vrijwilliger, trainer en stimulerende kracht. En in die rollen heeft ze veel masters geënthousiasmeerd om deel te nemen aan masterswedstrijden. Karin is een goed voorbeeld van iemand die jarenlang plezier in zwemsport beleeft in al haar facetten: op zowel de kant als in het water, ongeacht de condities.

Ga hier naar haar webpagina.

Back To Top