Skip to content
MasterSprint.nl - de website voor alles wat met Masterszwemmen te maken heeft.

Het is een FINA-traditie geworden dat na de wereldkampioenschappen in een 50m bad voor de elite in dezelfde accommodatie de WMK voor masters wordt gehouden.

Voor Nederlandse masters die inschrijfgeld, reis- en verblijfkosten zelf moeten opbrengen betekent dat een dure aangelegenheid. Het is daarom niet verwonderlijk dat het aantal KNZB masters beduidend lager ligt dan we de laatste jaren gewend zijn.

In totaal zullen 40 masters de reis naar Gwangju maken. 28 voor het badzwemmen. 3 voor het schoonspringen en 9 voor het synchroonzwemmen. Een Nederlands waterpoloteam is niet ingeschreven.

Open Water

Slechts Geza Kaltenecker (70+ AZC), Mies Kuipers (60+ Old Dutch) en Natasja van der Leden (40+ DSZ-HZ&PC) gaan deelnemen aan de 3km vrije slag.

Het open water zwemmen wordt gehouden van 9 tot en met 11 augustus, voorafgaand aan het badzwemmen.

Het is de rede dat velen hebben afgezien van een start op deze 3km. Je hebt erna toch wel hersteltijd nodig. Het badzwemmen begint op 12 augustus waardoor je prestaties in het bad dan tegen kunnen vallen. Veel badzwemmers deden in het verleden het open water er nog bij, indien het na het badzwemmen kwam, zoals bijvoorbeeld vorig jaar bij de EMK in Bled.

Synchroon Zwemmen

De 9 synchroonzwemsters bijten de spits af. Hun toernooi begint op 5 augustus en eindigt de 11e. De openingsceremonie die op zondagavond de 11e gehouden wordt is voor hen dus tevens een sluitingsceremonie.

Van ZPC Amersfoort nemen Edith Otten (60+), Wendy en Sandra IJsenbout deel. Alle drie solo en de zusjes ook een duet. Linda Zwaan(50+) en Mieke de Zeeuw(50+) vertegenwoordigen ZV Westland met solo en duet.  De Dolfijn laat Sietske Klein (30+) en Linda Hanko (30+) een duet doen, terwijl Sietske ook een solo doet.  Natasja van der Leden (40+)en Thirza Hoekstra (40+) vormen een duo namens DSZ-HZ&PC en komen ook solistisch uit.

Medaillekansen voor deze “Artistic Swimmers”? Met een puntenjurering blijft dat nog een verrassing.

Schoonspringen

De 3 schoonspringers doen allemaal het repertoire voor de 1m plank, de 3m plank en het platform.

Anouk van der Wyck (40+) en Yvonne van der Meer (55+) van DSZ-HZ&PC springen ook nog synchroon bij de dames 100+ van de 3m en het platform. Dat doet Bavi Bashtbavi (70+) van ZPC Amersfoort ook nog eens met Yvonne van der Meer als mixed team 100+.

Zwemmen

De 28 zwemmers komen van 17 verenigingen. Met meerdere zwemmers zijn AZC (5), WIDEX GZC DONK (5), PSV (3) en WVZ (2). De eerste 2 vereniging komen met gelegenheidsteams uit op de estafettedag.

Er mag op meer medailles gerekend worden dan dat de elitezwemmers met elkaar behaalden.

Kanshebbers zijn: Nic Geers (80+ Z&PC De Gouwe) 50 vrij; Rob Hanou (75+ PSV) 100 en 200 school, 200 vlinder, 200 en 400 wissel; Frans van Enst (75+ WS Twente) 50, 100 en 200 rug; Hugo Bregman (60+) 50, 100 en 200 vlinder, 200 en 400 wissel; Jan Gert Notenbomer (50+ Upstream) 200 rug.

Medaillekansen hadden Patty Verhagen (60+ PSV) en Anita Smits (50+ Bonaire Barracudas). Zij moesten wegens gezondheidsproblemen zich afmelden.

ZwemRob

Back To Top