Skip to content
MasterSprint.nl - de website voor alles wat met Masterszwemmen te maken heeft.
Loekie van Huissteden

DMHoF 2009

Loekie van Huissteden

1945

dmhof-_kjo1967_20130505_161750-azpc__dutchie__knzb__loekie_van_huissteden__masters__onmk2013lb__pieter_van_den_hoogenband_zwemstadion__sport__wedstrijd__zwemmen

Profiel

Loekie is pas na haar 50e, in de begintijd van het Masterszwemmen, begonnen met trainen, het verbeteren van haar techniek en het deelnemen aan wedstrijden. Zij is door blijven groeien wat uiteindelijk resulteerde in een 3e plek op de EMK in Stockholm.
Helaas heeft Loekie de laatste jaren door haar ziekte veel tegenslag gehad en zwemt zij nog niet op het niveau dat zij zo graag zou willen. Door haar doorzettingsvermogen weet ze na elke tegenslag toch weer de draad op te pakken, weer hard te gaan trainen en nieuwe doelen te stellen. Loekie neemt veel deel aan wedstrijden en zwemt haar afstanden serieus en gedreven, moedigt andere zwemmers aan en zorgt voor gezelligheid.
Sinds Praag 1997 is ze bij alle EMK’s aanwezig en ook bij enkele WMK’s.
Zij is lid van de Taakgroep Masters Zwemmen en bij haar club AZ&PC zeer actief o.a. als trainster, als lid van de zwemcommissie en met het inschrijven van (Masters)wedstrijden. Bij haar vorige club Old Dutch verzorgde ze het clubblad.

Palmares

Op dit moment bezit zij nog 1 estafette NMR.
Medailles op Europese kampioenschappen: 1 x Brons.

Terug naar Dutch Masters Hall of Fame ledenoverzicht.

Back To Top