Skip to content
MasterSprint.nl - de website voor alles wat met Masterszwemmen te maken heeft.

3,5 dagen, 7 sessies, 404 series, ruim 3200 starts, waarvan 327 estafettes, 811 zwemmers, 52 officials, 45 vrijwilligers, 8 banen, 1 Hofbad

Vanaf donderdagmiddag 3 mei t/m zondag 6 mei wordt er in ‘Het Hofbad’ in Den Haag gestreden om de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen lange baan. Of, zoals ze zelf in ‘die mooie stad achter de duinen’ zeggen:
De aupe Neidâhlandse Mastâhs Kampioenschappe De Haag.

Zwemclub WVZ uit Zoetermeer heeft de organisatie in handen, in samenwerking met de Taakgroep Masters. Er worden 811 zwemmers verwacht die clubs uit 16 landen vertegenwoordigen.

WMR en EMR-recordkansen zijn er voor:
• Kirsten Cameron (D45+) op de 200, 400, 800 en 1500 vrij.;
• Hugo Bregman (H60+) op 200 , 100 en 50 vlinder;
• Atie Pijtak-Radersma (D60+) op de 50, 100 en 200 vrij;
• Elinore de Jong (D25+) op de 50 vlinder;

Daarnaast hebben de volgende estafetteteams WMR/EMR-recordkansen:
• PSV D280+ op de 4×200 vrij, de 4×100 vrij en de 4×50 vrij;
• PSV D200+ op de 4×100 vrij;
• ZPC AMERSFOORT D160+ op de 4×100 wissel;
• PSV D320+ op de 4×100 wissel.

Naast deze WMR- en EMR-recordpogingen, zijn er maar liefst 144 NMR- kansen en 52 Nationale recordkansen (niet zijnde Nederlandse Mastersrecords).

Traditioneel zal er op zaterdagavond een Mastersbuffet gehouden worden waaraan zowel officials, vrijwilligers en zwemmers aan meedoen.

Tot ziens bè de Aupe Neidâhlandse Mastâhs Kampioenschappe De Haag!

 

Laatste informatie (als email verzonden naar de deelnemende verenigingen)

Aanvangstijden sessies ongewijzigd
Er zijn geen wijzigingen in de aanvangstijden van de sessies. Wel zal er tijdens sessie 1 op donderdagmiddag 2x een pauze van 10 minuten ingelast worden. Op Live Timing is een tijdsschema gepubliceerd met een prognose van de aanvangstijden per programmanummer.

Limitering
Zoals eerder aangekondigd is de limiteringsprocedure van kracht. De deadline om de reserveplaats te bevestigen is inmiddels verstreken. De reservelijst geeft recht op plaatsing in het wedstrijdprogramma in geval van afmelding van een geplaatste deelnemer. Plaatsing gaat op volgorde van punten en tot het moment van aanmaken startlijsten:
• Indeling startlijst donderdag sessie 1: woensdag 2 mei, 17.30 uur
• Indeling startlijst vrijdag sessie 2 en 3: donderdag 3 mei, 17.30 uur
• Indeling startlijst zaterdag sessie 4 en 5: vrijdag 4 mei, 17.30 uur
• Indeling startlijst zondag sessie 6 en 7: zaterdag 5 mei, 17.30 uur
Na het aanmaken startlijsten plaatsen wij geen reserve deelnemers meer, het heeft geen zin om op de betreffende wedstrijddag een verzoek tot plaatsing in te dienen. De actuele reservelijst is gepubliceerd op Live Timing.

Ziek- en afmeldingen en wijzigingen in estafettes
Ziek- en afmeldingen en wijzigingen in estafettes kunnen alleen naar het (welbekende) inschrijfadres gemaild worden: mastersinschrijvingen@knzb.nl, of ter plekke gedaan worden bij het jurysecretariaat. Probeert u ziek/afmeldingen op tijd te doen, dan kan er een reserve geplaatst worden.

Startlijsten en uitslagen
De startlijsten worden rond bovengenoemde tijden gepubliceerd op: Live Timing. Gedurende de ONMK en na afloop, vindt u daar ook de uitslagen. Daarnaast wordt ook via de Splash Me app deze informatie gedeeld.

Infoboekje organisatie
De organisatie heeft een infoboekje opgesteld met daarin belangrijke informatie over o.a. bereikbaarheid, Mastersbuffet en mogelijkheid voor massages op donderdag en vrijdag. Kijk hier voor het infoboekje:

Aanvullend: gedurende de ONMK kan bij station Ypenburg geparkeerd worden indien het parkeerterrein van Het Hofbad vol is.

Tot slot, gebruik van eigen stoeltjes is niet toegestaan in Het Hofbad. De organisatie zorgt voor voldoende zitgelegenheid.

 

Kijk ook op onze speciale ONMK pagina.

Back To Top