Skip to content
MasterSprint.nl - de website voor alles wat met Masterszwemmen te maken heeft.
  • NMCM

Het winnende team van de NMCM – ZPC AMERSFOORT Team 1 Blue Blizzards
met vlnr Lidia van Bon-Rosenbrand, Martijn Giezen, Larissa Brak, Rob van Vliet, Marije Jansen, Marjan Remmits-de Lange, Vincent Bakker, Johan Remmits, Atie Pijtak-Radersma, Chester Marsman & ZPC AMERSFOORT voorzitter Mirjam Oelen.
Niet op de foto Lesley Cordial

In Amerena in Amersfoort prolongeerde ZPC AMERSFOORT haar titel bij de Nederlandse Masters Club Meet (NMCM). De Amersfoorters bleven PSV Masters opnieuw net voor. De strijd voor de 3e plek werd beslist in het voordeel van DAW Masters.

Verslag: Laura Badoux
Foto’s: Kees-Jan van Overbeeke

De gedachte achter de NMCM is, om naast de individuele Masters wedstrijden, een echte teamwedstrijd te organiseren voor Masters. Samen als club strijden om de beste vereniging van Nederland te worden. Op initiatief van ZPC Amersfoort konden 21 Mastersteams deze strijd weer aangaan. Teams van 7 tot 13 zwemmers werden zorgvuldig samen gesteld.

Met veel enthousiasme en de nodige wedstrijdspanning stonden zij op de startblokken. Daar waar het Masterszwemmen voor staat ‘Fitness, Friendship en Understanding’ was duidelijk voelbaar in Amerena. Voor veel Masters was dit na ruim anderhalf jaar weer een van de eerste wedstrijden die zij zwommen. Elkaar weerzien en weer tegen elkaar kunnen strijden zorgden voor de nodige glimlachende gezichten.

Bij DAW Masters beleefden twee zwemsters de NMCM voor de eerste keer. Ilona Hogerheyde (45+) al van jongs af aan actief bij het wedstrijdzwemmen én het synchroonzwemmen, zwemt al een flink aantal jaar mee bij de Masters. Aan het NMCM had zij echter nog niet eerder deelgenomen. Vooral het plezier in het zwemmen en de gezelligheid als team zorgden voor een geslaagde wedstrijd. Voor Cherry Bas-Ott (50+), komend vanuit het waterpolo, was het haar allereerste wedstrijd. Een mooie ervaring, waarin zij vooral veel geleerd heeft.

DAW Masters met vlnr. Cherry Bas-Ott, Alex Damen, Ilona Hogerheyde & Wouter Zijlstra na de 4 x 50m vrije slag 120+ Gemengd

Naast de gezelligheid werden ook vele goede persoonlijke prestaties neergezet. Meest opvallend waren de twee Europese Masters Records die werden gezwommen door Atie Pijtak-Radersma van ZPC AMERSFOORT op de 100m vrijeslag (1.08.00) en 50m vrijeslag (0.30.73) in de leeftijdscategorie 65+.

Atie Pijtak-Radersma in actie op de 100m vrije slag.

Op Nationaal niveau zette Carla Geurts in de categorie 50+ twee Nederlandse Masters Records op de klokken, resp. de 200m wisselslag (2.42.26) en 100m rugslag (1.15.44). Afgelopen zomer keerde de tweevoudig Olympisch finaliste terug uit Canada en zwemt zij sindsdien bij PSV Masters.

Carla Geurts ontvangt 2 “Draken” voor haar NMR’s uit handen van ZPC AMERSFOORT voorzitter Mirjam Oelen.

Bij de 100m wisselslag was er NMR succes voor Delia Badoux van WVZ in 1.08.96 (40+). Met haar team behaald zij de 6e plaats in het totaal klassement. Een 6e plaats met een goud randje, want die plek had dit team toch echt niet verwacht.

Delia Badoux zwemt naar een NMR op de 100m wisselslag.

De wedstrijd werd traditioneel afgesloten met een gezamenlijk buffet, waar tevens de einduitslag bekend werd gemaakt en de winnaars en recordzwemmers gehuldigd.

 

Alle uitslagen op de NMCM 2021 pagina!

Back To Top