Ga naar hoofdinhoud
MasterSprint.nl - de website voor alles wat met Masterszwemmen te maken heeft.
Annie de Vos

DMHoF 2008

Annie de Vos

1934

kjvo_43635_kjo2262_annie_de_vos

Profiel

Annie is een sportvrouw in hart en nieren, die het Masterszwemmen, zwemmend Breda maar vooral alle zwemsters en zwemmers ongeacht hun leeftijd, een warm hart toedraagt en dat regionaal, nationaal en internationaal niet onder stoelen of banken steekt.
Naast haar directe zwemprestaties is Annie zowel trainster bij de Masterszwemvereniging Old Dutch als bij de Bredase Triatlon Vereniging (2 avonden per week). Een aantal Masters hebben zelfs als klein kind nog training van haar gehad. Ook is zij al 55 jaar KNZB-official.
Als zwemster is Annie al bijna haar hele leven actief in het zwembad, maar vooral in het open water. Voordat er Masters openwaterklassementen waren, deed Annie als oudste deelneemster nog steeds mee met de ‘jeugd’. En nog steeds is zij bij het Open Water zwemmen voorin te vinden in haar leeftijdscategorie.
Binnen het Masterszwemmen is Annie er vanaf het begin bij. Op de internationale toernooien wordt regelmatig een medaille meegepikt en ze heeft meerdere Nederlandse Masters Records gezwommen.

Palmares

Op dit moment bezit ze nog 12 NMR’s veelal op de zwaardere nummers als de 200m vlinderslag.
Medailles op Europese en Wereldkampioenschappen: 4 Goud, 12 Zilver en 18 Brons.

 

Terug naar Dutch Masters Hall of Fame ledenoverzicht.

 

Back To Top