Skip to content
MasterSprint.nl - de website voor alles wat met Masterszwemmen te maken heeft.
Donald Uijtenbogaart

DMHoF 2008

Donald Uijtenbogaart

1947

dmhof-_kjo8274_20120127_104103-dmhof__donald_uijtenbogaart

Profiel

Donald was al vroeg betrokken bij de ad-hoc Masterscommissie en later als lid van de werkgroep: meedenkend en medisch adviseur. Hij maakte in 1986 de eerste opzet voor de Nederlands Masters Records, waarvan hij er zelf nog veel zou zwemmen.
Velen kennen hem als trainingsbeest die zeer serieus met zijn sport bezig is. Bij heel veel grote kampioenschappen en andere binnen- en buitenlandse wedstrijden is hij aanwezig en behaalt hij goede resultaten met medailles en records.
Op de langere afstanden (vanaf 200 m) is hij het sterkst.
Hoewel gericht met prestaties bezig, heeft hij ook oog voor de ander. Zo ontmoette hij bij de Masters zijn vriendin Alexandra waarmee hij samen een dochter heeft. Een andere Master weet zich nog de volgende anekdote te herinneren: “ een eigen ervaring die me altijd is bijgebleven: als beginnend Master, in Casablanca 1998 nam Donald me voor de 100 vlinder mee naar de 15 m lijn: en we zagen samen iedereen kapot gaan. Hij gaf me de tip om de 100 vlinder in 50m bad rustig te beginnen en pas de 2e baan te versnellen… ik nam zijn tip ten harte en werd in baan 1 zeer onverwacht 3e”.

Palmares

Op dit moment heeft Donald 41 NMR’s in zijn bezit.
Medailles op Europese en Wereldkampioenschappen: 23 Goud, 19 Zilver en 16 Brons.

Terug naar Dutch Masters Hall of Fame ledenoverzicht.

 

Back To Top