Skip to content
MasterSprint.nl - de website voor alles wat met Masterszwemmen te maken heeft.
Elly ten Oever-Visser

DMHoF 2008

Elly ten Oever-Visser †

1929 – 2014

antwerpen-elly-zwemmend-ohout-040_800

Profiel

Elly was in haar jeugd een verdienstelijk zwemster, lid van LDZ (Leeuwarder Dames Zwemclub). Vanaf 1995 is Elly actief in het Masterszwemmen en is daar dus pas op hoge leeftijd mee begonnen op een leeftijd dat anderen het al voor gezien houden. Als Masters was zij ook druk in de weer om de wedstrijden en alles eromheen op video vast te leggen. Kopieën hiervan gingen daarna naar de overige reisgenoten.
Elly valt op door haar doorzettingsvermogen, met name in het open water. Ondanks dat het lichaam steeds meer protesteerde en zij hulpmiddelen als een stok en een rollator nodig had om de start te bereiken, ging zij ervoor. Een maal in het water ging het beter en zwom zij gestaag in hetzelfde tempo haar afstand.
Op de wedstrijden in het zwembad en buitenwater was zij een trouwe deelnemer. Daarnaast ging ze ook mee naar het buitenland, waaronder deelname aan enkele EMK’s.
Ze was een bekende en opvallende verschijning omdat zij alle afstanden op de rug aflegde en is daarmee doorgegaan tot haar lichaam het echt niet meer aankon en zij tot haar grote verdriet ermee moest stoppen.

Palmares

Voorbeeld van zwemmen op late leeftijd.

Terug naar Dutch Masters Hall of Fame ledenoverzicht.

 

Back To Top