Skip to content
MasterSprint.nl - de website voor alles wat met Masterszwemmen te maken heeft.
Henk Wisselo

DMHoF 2008

Henk Wisselo †

1947-2003

p3260205_henk_wisselo_800

Profiel

Henk had altijd een vriendelijk en geïnteresseerd woord voor iedereen. Altijd betrokken in zijn eigen stijl, kletsend tot aan het fluitsignaal. Voor AZC-Masters was Henk visionair, inspirator, organisator, bestuurder. Henk heeft de vereniging opgezet en groot gemaakt en had daar een dagtaak aan.
Met het blad Fit en Vrolijk bereikte hij de leden van AZC-Masters. Leden die trainden waar ze wilden (de zwemclub had geen trainingstijden), maar hen de mogelijkheid gaf om bij wedstrijden uit te komen onder deze clubnaam. Contributie was daardoor zeer laag en erg laagdrempelig.
Na het overlijden van Henk is de vereniging korte tijd daarna opgegaan in Aquapoldro
Befaamd zijn de evenementen die hij organiseerde, zoals de Dutch Open, Bussloo, de Gelderse kampioenschappen en de winterlangebaan. Vanuit zijn visie op het Masterszwemmen kregen zij gestalte en werden zij ankers van het Masterszwemmen in Nederland en daarbuiten. Die visie op zwemmen was een duidelijk anders dan gebruikelijk in de zwembond. Het was een visie die uitging van een markt. De vraag die daarbij steeds gesteld werd was “Wie wil je bereiken met dit evenement? Wat is je doelgroep?”. Het is een visie die niemand uitsluit. Het is een visie die iedereen in zijn waarde laat en tot waarde brengt. Zijn visie en inbreng zullen node gemist worden in de zwemwereld.
Henk had een groot internationaal Mastersnetwerk dat hij op persoonlijke titel opbouwde.
De Masterswereld is voor een belangrijk deel mede door hem opgezet en tot wasdom gebracht.

Palmares

Pionier van het Nederlandse Masterszwemmen.
Winnaar (postuum) van het Tjerk Vermanen Kristal in 2003

Terug naar Dutch Masters Hall of Fame ledenoverzicht.

Back To Top