Ga naar hoofdinhoud
MasterSprint.nl - de website voor alles wat met Masterszwemmen te maken heeft.
Herman Rademaker

DMHoF 2008

Herman Rademaker

1936

herman-rademaker

Profiel

Herman was een van de eerste leden van de ad hoc werkgroep Masters van de KNZB die eind 1982 werd samengesteld en moest onderzoeken of het Masterszwemmen in Nederland wel haalbaar was en hij bleef lid tot in 2005 van deze groep, die onder verschillende namen opereerde en die tegenwoordig heet: KNZB Taakgroep Masterszwemmen.
Mede door zijn inzet heeft deze taakgroep het Nederlandse Masterszwemmen tot een bloeiende sector ontwikkeld.
Hij was vele malen medeorganisator van Nederlandse Masterszwemwedstrijden, waarvan de eerste in september 1983 in het Amsterdamse Sportfondsenbad bij velen nog bijzondere herinneringen oproept.
Hij was jarenlang lid van de Europese Masterscommissie LEN en zorgde mede dank zij de steun van de leden van de KNZB-Masterscommissie voor een optimalisering van de organisatie van de Europese Masterszwemkampioenschappen en het tot stand komen van de Europese Masterswaterpolokampioenschappen.
Zelf heeft hij ook als zwemmer, niet onverdienstelijk deelgenomen aan Masterszwemwedstrijden.
Maar hij zal door velen vooral worden gezien en herinnerd als de organisator van de vele betaalbare gezamenlijke reizen naar de oorden waar Europese en Wereldkampioenschappen werden gehouden. Reizen van Tokio tot Rio en van Blackpool tot Brisbane om maar wat voorbeelden te noemen.

Palmares

Winnaar van het Tjerk Vermanen Kristal in 2005
Lid van verdienste KNZB (2005)

Terug naar Dutch Masters Hall of Fame ledenoverzicht.

Back To Top