Ga naar hoofdinhoud
MasterSprint.nl - de website voor alles wat met Masterszwemmen te maken heeft.
Kees-Jan van Overbeeke

DMHoF 2008

Kees-Jan van Overbeeke

1962

dmhof-kjvo_58744_kjo8712_20101124_153011-ec2010sc__ek2010kb__hetty_de_rooij__kees-jan_van_overbeeke__knzb__len__pieter_van_den_hoogenband_zwemstadion__sport__wedstrijd__zwemmen

Profiel

Kees-Jan is door zijn inzet voor het Masterszwemmen en zijn houding en prestaties een voorbeeld voor velen. Hij begon pas op 25-jarige leeftijd serieus met zwemmen als wedstrijdsport en verdiepte zich in trainingsmethoden en hielp al snel bij de trainingen van diverse verenigingen.
Hij was al snel bereid de centrale Masterstrainingen nieuw leven in te blazen en werd lid van de werkgroep Masters om de toenemende werkzaamheden van de leden te ondersteunen.
Na vertrek van de coördinator nam hij de leiding van de werkgroep over en maakte van de internetsite een veel opgevraagde informatiebron.
Hij en zijn vrouw Hetty zijn een voorbeeld van Mastersinbreng in het kader van verenigingen en hebben in hun plaatselijke vereniging een bloeiende en enthousiaste Mastersafdeling opgezet.
Hij heeft oog voor het wel en wee van andere Masters en is steeds bereid andere Masters van trainingsadviezen te voorzien. Dit onder meer met inzet van onderwater videoanalyse.
Kees-Jan zwemt niet onverdienstelijk in zijn leeftijdscategorie en is houder van diverse records, nationale en internationale titels, waaronder een Europese en Wereldtitel.

Palmares

Op dit moment heeft Kees-Jan 10 NMR’s in bezit.
Winnaar (samen met vrouw Hetty) van het Tjerk Vermanen Kristal in 2002.
Medailles op Europese en Wereldkampioenschappen: 2 Goud, 8 Zilver en 9 Brons.
KNZB Bondsereteken (2008).

 

Terug naar Dutch Masters Hall of Fame ledenoverzicht.

Back To Top