Ga naar hoofdinhoud
MasterSprint.nl - de website voor alles wat met Masterszwemmen te maken heeft.

In het weekend van donderdag 19 t/m zondag 22 januari worden in Maastricht de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen gezwommen. De organisatie is een samenwerking tussen RZ uit Roermond en MZ&PC uit Maastricht met ondersteuning van de Taakgroep Masters. Een unieke samenwerking waarbij 2 verenigingen elkaar goed aanvullen. RZ is een vereniging die al geruime tijd in het Masterscircuit meedraait en ervaring heeft met Masterswedstrijden. MZ&PC bestaat voor 100% uit Masters en heeft veel organisatie-ervaring met de jaarlijkse Swimmeet en heeft sinds een jaar een wat grotere groep Masters die aan Masterswedstrijden deelneemt.

Twee jaar geleden was er al vanuit Limburg interesse getoond om met een aantal verenigingen dit evenement te organiseren en slechts één keer eerder was er, in 1995, een NMK (korte afstanden) in Sittard, Limburg. Dus het werd weer een keer tijd en het initiatief past prima in het beleid van de Taakgroep Masters om de ONMK’s in een soort van rondreizend circus in alle delen van het land te laten plaatsvinden. Met name de korte baan leent zich hier perfect voor. Elke keer blijkt een ONMK korte baan veel (nieuwe) deelnemers uit de regio op te leveren. En ook in Limburg is nu al te zien dat het een goede impuls voor het Limburgse Masterszwemmen is, met name ook voor de organiserende verenigingen. Bij de laatste 2 wedstrijden van de Zuidelijk Cirkel in Roermond en Eindhoven waren uit Limburg veel zwemmers aanwezig, onder meer om zich met een gezwommen tijd te kunnen inschrijven voor de kampioenschappen eind januari.

Ruim 850 Masters uit binnen- en buitenland hebben zich ingeschreven. Zij zullen in 7 sessies, waarbij alle afstanden op het programma staan, gaan strijden om de medailles. Hierbij staan de estafettes, die bij 5 van de sessies als laatste nummer staan geprogrammeerd, altijd garant voor spektakel. Omdat per 1 januari ruwweg 20% van de Masters naar een oudere leeftijdscategorie gaat, staat een toernooi van dergelijke omvang ook altijd garant voor veel records. Naast de Nederlandse Mastersrecords zijn dit naar verwachting ook Europese en Wereld Mastersrecords.

Maar uiteraard probeert iedereen een goede prestatie neer te zetten. En de meeste zwemmers komen ook voor de sfeer en het ontmoeten van vrienden uit de Mastersfamilie. Een vast onderdeel is daarom het Mastersbuffet op de zaterdag waarbij ook de officials gezellig een vorkje meeprikken.

Op deze website van MasterSprint is gedurende het toernooi verslaggeving.

De uitslagen zijn te vinden op KNZB livetiming.

Zie voor meer informatie ook de website van de lokale organisatie

Back To Top