Skip to content
MasterSprint.nl - de website voor alles wat met Masterszwemmen te maken heeft.

Om onze communicatie te verbeteren met alle belangstellenden van het Nederlands Masterszwemmen, zowel actief als inactief gaan we een nieuw social media kanaal gebruiken en wel: Telegram.

Waarom Telegram?

We hebben de ontwikkelingen in met name Engeland gevolgd en daar is in verband met de privacy voor Telegram gekozen en niet bijvoorbeeld voor WhatsApp.

Enkele voordelen van Telegram:

 1. Snelle communicatie: Telegram staat bekend om zijn snelle en directe berichtenuitwisseling. Dit is vooral handig voor evenementen waar real-time communicatie essentieel is.
 2. Grote groepen: Telegram ondersteunt grote groepen mensen in één chat. Dit is handig als je van plan bent om met een groot aantal deelnemers te communiceren, bijvoorbeeld voor aankondigingen, updates of groepsdiscussies.
 3. Multimedia-ondersteuning: Telegram stelt gebruikers in staat om verschillende soorten media te delen, waaronder afbeeldingen, video’s, documenten en audio. Dit kan handig zijn voor het delen van evenementenfoto’s, programma’s, kaarten en andere relevante bestanden.
 4. Channel-functionaliteit: Telegram heeft channels waarin alleen beheerders berichten kunnen plaatsen en deelnemers alleen kunnen lezen. Dit is handig voor het verspreiden van officiële aankondigingen en updates zonder dat er veel ruis van gebruikersreacties is.
 5. Bots en integraties: Telegram biedt de mogelijkheid om bots te integreren. Dit betekent dat je geautomatiseerde functies kunt toevoegen, zoals het versturen van automatische antwoorden, het opzetten van polls, het ontvangen van feedback en meer.
 6. Veiligheid en versleuteling: Telegram staat bekend om zijn sterke versleuteling, wat betekent dat berichten veilig worden verzonden en ontvangen. Dit is vooral belangrijk als er gevoelige informatie wordt uitgewisseld, zoals bij evenementenregistraties of updates.
 7. Cross-platform gebruik: Telegram is beschikbaar op verschillende platformen, waaronder mobiele apparaten, tablets en desktops. Dit zorgt ervoor dat deelnemers gemakkelijk toegang hebben tot informatie, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken.

Hoewel Telegram veel voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen waar gebruikers rekening mee moeten houden:

 1. **Beperkte privacy:** Ondanks de end-to-end encryptie die beschikbaar is in geheime chats, is standaardchat op Telegram niet end-to-end versleuteld. Dit betekent dat berichten mogelijk toegankelijk zijn voor Telegram zelf. Bovendien slaat Telegram standaard al je berichten op hun servers op, wat enige bezorgdheid over privacy met zich meebrengt.
 2. **Beveiligingszorgen:** Hoewel Telegram inspanningen heeft geleverd om een veilig platform te bieden, zijn er in het verleden beveiligingsproblemen opgemerkt. Het gebruik van eigen versleutelingsprotocollen in plaats van gevestigde standaarden heeft tot enige controverse en twijfels geleid over de mate van beveiliging.
 3. **Gebruik voor illegale activiteiten:** Door zijn relatief open karakter en het vermogen om grote groepen mensen te bereiken, wordt Telegram soms gebruikt voor illegale activiteiten, zoals de verspreiding van malware, gestolen gegevens, en illegale handel.
 4. **Desinformatie en fake news:** Telegram heeft minder moderatie dan sommige andere sociale-mediaplatforms, wat kan leiden tot een grotere verspreiding van nepnieuws, desinformatie en extremistische inhoud.
 5. **Minder mainstream-acceptatie:** In vergelijking met enkele andere populaire messengers heeft Telegram mogelijk minder mainstream-acceptatie. Dit kan resulteren in een beperkter aantal contacten op het platform, waardoor het minder aantrekkelijk kan zijn voor sommige gebruikers.
 6. **Minder integraties met andere apps:** In vergelijking met sommige concurrenten biedt Telegram mogelijk minder integraties met andere apps en platforms. Dit kan van invloed zijn op de naadloze samenwerking met andere tools die je mogelijk gebruikt.

Ondanks deze nadelen kiezen wij toch voor Telegram.

We gebruiken Telegram naast alle huidige kanalen, dus e-mail, website Mastersprint, Facebook, Instagram en Twitter/X. Met Telegram kunnen we sneller (korte) nieuwsberichten rechtstreeks met jullie delen.

Als je een rechtstreekse vraag heb kan gebruiken maken van onze contact mogelijkheden als vermeld op https://mastersprint.nl/contact

Wij zijn alleen bereikbaar via email, telefoon, WhatsApp en onderstaand contactformulier.

Wij reageren niet op chats via Facebook, Instagram en Twitter/X.

Lid worden van ons kanaal kan via deze link https://t.me/masterszwemmen

Downloads:

Windows/Mac/Linux
https://desktop.telegram.org

Android
https://play.google.com/store/apps/details?id=org.telegram.messenger

iPhone and iPad
https://apps.apple.com/nl/app/telegram-messenger/id686449807

Back To Top